Sköldkörtelproblematik och fertilitet

Har man en autoimmun sjukdom, dit sköldkörtelproblem räknas, kan man uppleva svårigheter vid graviditetsförsök eller ha ökad risk att drabbas av missfall.

Autoimmuna sjukdomar gör att det bildas antikroppar mot kroppens egna celler vilket kan påverka fertiliteten. Många som har en autoimmun sjukdom lyckas bli gravida på naturlig väg men ibland kan man behöva se över levnadsvanor och medicinering för att säkra en trygg graviditet. I vissa fall uteblir graviditet och då behöver man se över immunförsvaret för att öka chanserna att bli gravid.

Sköldkörtelrubbning och ofrivillig barnlöshet

"Sköldkörtelsjukdom är en av Sveriges största kvinnliga folksjukdomar. En studie på Danderyds sjukhus visar att sköldkörtelhormonerna kan inverka på fertilitet, graviditet och embryoutveckling, men att brist på hormonet inte alltid behandlas".

Sköldkörtelutredning

Vi på FertilitetPlus har gedigen kunskap vad gäller att hjälpa redan gravida kvinnor med sköldkörtelproblematik men också de som önskar bli gravida och som eventuellt hindras av sin sjukdom. Det finns olika typer av sköldkörtelsjukdomar vilket betyder att den behandling vi erbjuder är helt anpassad efter dina behov. Vi hjälper dig att utreda sköldkörteln men också justera medicinering och vi finns här för att svara på dina frågor. Vi är ditt stöd under hela din graviditet.

Rekommenderad bokning:

Sköldkörtelutredning i fertil ålder
Pris: 3600 kr
Längd: 30 min + 30 min