FertilitetPlus

Inte som alla andra
FertilitetPlus utför fertilitetsutredningar och behandlingar för dig som har svårt att bli gravid eller behålla din graviditet. Vi kan även hjälpa till vid upprepade missfall eller utebliven graviditet orsakat av ett överaktivt immunförsvar. FertilitetPlus är en mindre och diskret mottagning med ett stort personligt engagemang. Som patient hos oss har du tillgång till behandling alla dagar i veckan samt nära kontakt med barnmorska och sjuksköterska. Hos oss behöver du ingen remiss och du behöver heller inte uppfylla några specifika krav. Vi är helt enkelt till för alla! 
 

Boka tid

Vi hjälper dig!

Med 30-års erfarenhet inom reproduktiv medicin och immunologi matchar vi kunskap med medkänsla för patienter samt hängivenhet till deras vård. Vårt specialistområde är förutom fertilitet även immunologi och att hjälpa dig som har upplevt återkommande missfall och oförklarlig infertilitet. Vi utvärderar din fertila status och ditt immunförsvar för att skapa en skräddarsydd behandling för varje enskild individ.

Vi erbjuder vård både vardagar och helger eftersom kvinnans ägglossning inte alltid infaller på veckodagar. Har du frågor kan du kontakta oss via vårt kontaktformulär eller boka en tid till oss.

Välkomna till oss!

Vår Bakgrund

Med 30-års erfarenhet inom reproduktiv medicin och immunologi matchar vi kunskap och medkänsla för patienter samt hängivenhet till deras vård.
Vårt specialområde är immunologi och att hjälpa dig som har upplevt återkommande missfall och oförklarlig infertilitet.

Termen reproduktiv medicin & immunologi grundades redan 1987 vid Rosalind Franklin University of Medicine and Science i North Chicago, USA.

I mer än 30 år har programmet utvärderat behandlingar till patienter från hela USA och runt om i världen. Reproduktionsmedicin och immunologi strävar efter att hjälpa kvinnor som har upplevt återkommande missfall, oförklarlig infertilitet eller upprepat misslyckade IVF-behandlingar. 

Vi på FertilitetPlus har jobbat med utredning av barnlöshet och fertilitetsproblem sedan 1989 - de första 25 åren på Sophiahemmet, sen Akademikliniken och sedan Specialistklinikerna.

Nu är verksamheten belägen på Värtavägen 30 i nära anslutning till Tessinparken på Östermalm/Gärdet.

Vi erbjuder även viss typ av vård i Göteborg.
Adress: Lilla Nygatan 2c, 411 09 Göteborg. Belägen i Cultums lokaler.

Marie Antonsson

Marie har jobbat med fertilitet i över 30 år. Hennes expertis inom reproduktiv medicin och immunologi matchas bara av hennes djupa medkänsla för hennes patienter och hängivenhet till deras vård.

Maries specialistområde är immunologi och att hjälpa dem som har upplevt återkommande missfall och oförklarlig infertilitet.

Genom att titta närmare på kvinnans immunförsvar och analysera dess påverkan på fertiliteten så kan hon skapa en skräddarsydd behandling för varje enskild individ.  

Vad är immunologi? 

Immunologi är läran om immunförsvaret och dess reaktion på smittämnen. Ett exempel på när immunförsvaret inte fungerar som det ska är vid autoimmuna sjukdomar, allergier eller avstötning av transplanterade organ. FertilitetPlus behandlar patienter med aktivt immunförsvar eller autoimmun sjukdom.

Många kvinnor som drabbas av återkommande missfall och/eller misslyckade IVF-försök får inte alltid tydliga skäl till varför detta sker just dem.
Då ett foster till viss del är främmande för mammans immunsystem (eftersom det till hälften ärver sina gener från pappan) finns därför en risk att fostret stöts bort ungefär som ett transplanterat organ kan göra.

En gravid kvinnas immunsystem har därför den svåra uppgiften att både undvika avstötning av fostret och samtidigt bibehålla motståndskraften mot infektioner.