FertilitetPlus

Inte som alla andra

FertilitetPlus utför fertilitetsutredningar och behandlingar för dig som har svårt att bli gravid eller behålla din graviditet och kan även hjälpa till vid problem orsakade av ett aktivt immunförsvar. FertilitetPlus är en mindre och diskret mottagning med ett stort personligt engagemang. Som patient hos oss har du tillgång till behandlingsmöjlighet alla dagar i veckan (beroende på din ägglossning) samt direktkontakt med din sköterska via mobil. Vi vill att alla som söker hjälp ska känna sig välkomna och många av våra patienter är 40+ eller singlar.

Vad är immunologi?

Immunologi är läran om immunförsvaret och dess reaktion på smittämnen samt när immunförsvaret inte fungerar som det ska tex autoimmuna sjukdomar, allergier o avstötning av transplanterade organ. Fertiltetplus behandlar patienter med aktivt immunförsvar eller autoimmun sjukdom. Många kvinnor som har drabbats av återkommande missfall och misslyckade IVF-försök får inte tydliga skäl till varför detta har hänt. Ett foster är delvis främmande för mammans immunsystem eftersom det till hälften ärvt sina gener från pappan. Därför riskerar fostret att stötas bort, ungefär som ett transplanterat organ. En gravid kvinnas immunsystem har därför den svåra uppgiften att undvika avstötning av fostret, samtidigt som motståndskraften mot infektioner måste bibehållas. 

Termen reproduktiv medicin & immunologi grundades redan 1987 vid Rosalind Franklin University of Medicine and Science i North Chicago, USA. I mer än 25 år har programmet utvärderat behandlingar till patienter från hela USA och runt om i världen. Reproduktionsmedicin och immunologi strävar efter att hjälpa kvinnor som har upplevt återkommande missfall, oförklarlig infertilitet eller upprepat misslyckade IVF-behandlinagar.  

Vi på FertilitetPlus har jobbat med utredning av barnlöshet och fertilitetsproblem sedan 1989 - de första 25 åren på Sophiahemmet, sedan Akademikliniken, Specialistklinikerna och nu på Värtavägen 30, nära Tessinparken på Östermalm/Gärdet.

Marie Antonsson

Marie har tidigare arbetat 25 år på Sophiahemmet/Andrologmottagningen med infertilitetsutredningar. Hennes expertis inom reproduktiv medicin och immunologi matchas bara av hennes djupa medkänsla för hennes patienter och hängivenhet till deras vård. Maries specialistområde är immunologi och att hjälpa par som har upplevt återkommande missfall och oförklarlig infertilitet. Här tittar hon mycket på kvinnans immunförsvar och om det är överaktivt för att skapa en skräddarsydd behandling för varje enskild individ.

Välkommen till oss

Med 25-års erfarenhet inom reproduktiv medicin och immunologi matchar vi kunskap och medkänsla för patienter samt hängivenhet till deras vård. Vårt specialområde är immunologi och att hjälpa dig som har upplevt återkommande missfall och oförklarlig infertilitet. Vi utvärderar ditt immunförsvar för att skapa en skräddarsydd behandling för varje enskild individ.

Eftersom kvinnans ägglossning inte alltid infaller på veckodagar erbjuder vi behandling även lördag, söndag och övriga helger. Har du fler frågor kring immunologi så kan du boka en telefonkonsultation.

 

BOKA TID