Immunsuppression

Genom immunsuppression kan FertilitetPlus hjälpa kvinnor som har återkommande missfall. Ett foster är delvis främmande för mammans immunsystem eftersom det till hälften ärvt sina gener från pappan. Därför riskerar fostret att stötas bort, ungefär som ett transplanterat organ. En gravid kvinnas immunsystem har därför den svåra uppgiften att undvika avstötning av fostret, samtidigt som motståndskraften mot infektioner måste bibehållas.

Har man ett överaktivt immunförsvar finns därför risken att man drabbas av upprepade missfall. Missfall är ganska vanligt och kan inträffa så pass tidigt i befruktningen att kvinnan kanske inte ens vet om att hon varit gravid. Många missfall kan förklaras av immunförsvarets reaktion och här finns det mycket hjälp att få.

Boka Tid

Behandling

För att behandla ett överaktivt immunförsvar använder vi oss av intralipid, en svensk originalprodukt framställd i början av 60-talet. Intralipid är en lösning med hög koncentration av vegetabiliskt och animaliskt fett samt IgG-proteiner. Detta har en positiv effekt på den immunologiska överreaktionen. Intralipid ges som ett och vi har utvecklat ett unikt protokoll för korrekt användning av infusionen och övervakning av behandlingens effektivitet för varje kvinna vi behandlar.

Intralipid har använts framgångsrikt i över 25 år för att öka chanserna till att bli gravid och för att minska risken för missfall. I en forskningsstudie testades 100 kvinnor i en medelålder på 37 som genomgått flera misslyckade IVF-behandlingar. 50 av dem fick intralipid och resterande placebo. Resultatet visade att hälften av dem som behandlades med intralipid lyckades bli gravida jämfört med endast 9% av kvinnorna i den andra gruppen.

Har du upplevt upprepade missfall? Vi hjälper dig!

På FertilitetPlus kan vi hjälpa dig med en fertilitetsutredning och immunsuppression. Då kan vi bland annat ta reda på hur ditt immunförsvar reagerar, göra olika tester via blodprov samt ge förslag på behandling oavsett om det är immunsuppression eller annan behandling du behöver hjälp med. Vi samarbetar även med flera kliniker utomlands, bl.a Dr. Dimitris Papanikolaou på Life Clinic i Athen och Miscarriage Clinic i London.

Rekommenderad bokning:
Konsultation 
Pris: 800 kr
Längd: 30 min

Utredning vid upprepade missfall/misslyckade IVF-försök  
Pris: 3900 kr
Längd: 30 min

Intralipid-behandling
Pris: 1600 kr
Längd: 60 min