Fertilitet efter 40

Barnlängtan efter 40

Idag väljer många att skaffa barn senare i livet och det är allt vanligare att kvinnor blir gravida vid 40 års ålder eller äldre. Det är vanligt att man uppmanas aktiva graviditetsförsök i minst ett år innan man rekommenderas söka hjälp. Hos FertilitetPlus anser vi dock att det bör vara upp till var och en att avgöra när man behöver hjälp. Med tanke på att fertiliteten minskar med åldern bör kvinnor över 40 inte tveka att söka hjälp när de behöver det.

Vi är glada över att ha stor erfarenhet och expertis när det gäller att behandla kvinnor över 40 år som önskar att bli gravida. Nya behandlingsalternativ innebär också att vi nu kan hjälpa fler kvinnor än vad vi kunde för 10 år sedan. Vi har även samarbete med flertalet utländska kliniker som specialiserar sig på äggdonation, IVF eller annan hjälp att bli gravid.

För att underlätta för våra patienter kan vi hjälpa till med diverse förberedelser så som ultraljud och blodprovstagning inför behandling utomlands. Vi vet att processen att bli gravid kan vara en utmaning, särskilt för kvinnor som är över 40, men vi strävar alltid efter att ge våra patienter den mest stödjande och effektiva vården möjligt.


Samarbetar med Trianglen Fertility Clinic Danmark

FertilitetPlus har ett nära samarbete med Trianglen i Danmark som är en av nordens största fertilitetskliniker. Trianglen behandlar kvinnor upp till 46 års ålder (enligt dansk lagstiftning) och har korta väntetider. Varje år genomför Trianglen mer än 1500 inseminationsbehandlingar och över 1200 IVF/ICSI-behandlingar med partnerspermier och donatorspermier.

Trianglen fertility clinic Danmark är en del av Virtus Health som är en av världens ledande fertilitetsgrupper.

Trianglen i Danmark erbjuder många olika behandlingsalternativ och tar emot ensamstående kvinnor, homoxexuella- och heterosexuella par. 

Vi på FertilitetPlus tror att alla kvinnor har rätt till att bli mödrar oavsett ålder och bakgrund.

Vi arbetar hårt för att hjälpa kvinnor som kämpar med fertilitetsproblem och vår erfarenhet och expertis gör oss till en pålitlig och professionell partner i denna process. Vi uppmanar alla kvinnor som önskar att bli gravida att inte tveka att kontakta oss och diskutera sina behandlingsalternativ. Vi finns här för att hjälpa till och stödja dig under hela processen.

Fertilitetsutredning och behandling

Är du över 40 och önskar bli gravid så kan vi på FertilitetPlus hjälpa dig att öka dina chanser. Vi gör en fertilitetsutredning som visar hur stor chansen för graviditet är. I vissa fall kan vi konstatera att det finns goda chanser för dig över 40 år att bli gravid på naturlig väg. Skulle det visa sig att det finns en problematik så kan vi hjälpa er med hur ni bör gå tillväga för att bli gravida. Vi kan även hjälpa er att göra ett informerat val om nästa steg är insemination eller IVF-behandling. Det viktigaste är att man inte väntar med att söka hjälp.

 

Rekommenderad bokning:

Fertilitetsutredning
Pris: 2900 kr
Längd: 30 min