Fertilitet efter 40

Många väljer idag att skaffa barn senare i livet. Vanligtvis uppmanar man till att försöka bli gravid i ett år innan man söker hjälp, men det ser annorlunda ut om man är äldre. Då fertiliteten minskar med ålder ska du som är över 40 inte tveka att söka hjälp.

Allt fler kvinnor får barn när de är 40 år eller äldre. Vissa har väntat förgäves på att möta rätt person att ha barn tillsammans med. Vissa kvinnor har fokuserat på sin karriär och andra kan ha varit sjuka eller vara infertila och kan ha fått behandling under en längre eller kortare tid.

Om du vill ha barn är det därför viktigt att genomgå en fertilitetsundersökning och en medicinsk bedömning av om det är möjligt för dig att bli gravid. Detta sparar mycket tid, och du kan komma igång med rätt behandling från dag ett. På FertilitetPlus kan vi ge råd och hjälpa dig med allt detta.

Lyckligtvis har vi stor erfarenhet och expertis för att hjälpa kvinnor som är över 40 år. Nya behandlingar innebär också att vi nu kan hjälpa fler kvinnor än vi kunde för 10 år sedan. Vi samarbetar med Olga clinic i Ryssland för att göra vissa behandlingar tex. äggdonation och IVF-behandlingar. Inför resan till Ryssland hjälper vi även till med ultraljud och blodprov.

Hjälp med fertilitetsutredning och behandling
Är du över 40 och önskar bli gravid så kan vi på FertilitetPlus hjälpa dig att öka dina chanser. Vi gör en fertilitetsutredning och i vissa fall kan vi konstatera att det inte bör finnas några svårigheter för att bli gravid på naturlig väg. Skulle det visa sig att det finns en problematik så kan vi hjälpa er med hur ni kan gå tillväga för att bli gravida. Det kan röra sig om planerad insemination eller IVF. Det viktigaste är att man inte väntar med att få hjälp att bli gravid vid stigande ålder.

Bokningsbara behandlingar:

Konsultation 40+
Pris: 700 kr
Längd: 30 min

BOKA TID