Skaffa barn på egen hand

Alla är välkomna

Det blir allt vanligare att kvinnor utan en partner väljer att skaffa barn på egen hand. Vi på FertilitetPlus förstår att allas situationer ser olika ut och därför välkomnar vi alla. Många av våra patienter är därför singlar med längtan efter barn. 

Vem kan få fertilitetshjälp som ensamstående?

Det finns en ökande trend där kvinnor väljer att skaffa barn själva, på egen hand utan en partner. På FertilitetPlus ser vi alla våra patienters unika situationer som lika viktiga och välkomnar alla som vill ha hjälp att bli förälder. Många av våra patienter är singlar som längtar efter att få barn och vi är glada över att kunna erbjuda dem den hjälp de behöver.

Sedan 2016 är det lagligt i Sverige för ensamstående kvinnor att få inseminationshjälp. Det innebär att kvinnor som vill skaffa barn själva kan få hjälp av en spermadonator för att genomgå en insemination. Detta har gjort det möjligt för många kvinnor att förverkliga sin dröm om att bli mamma.

2019 beslutades det att även singlar har rätt till IVF-behandling med donerade spermier i Sverige. Detta innebär att kvinnor som inte lyckas bli gravida genom insemination kan få ytterligare hjälp genom IVF-behandling med donerade spermier. Dock finns det vissa krav som måste uppfyllas för att få hjälp i Sverige. En av de viktigaste kraven är åldersgränsen, där du måste vara mellan 25 och 40 år gammal för att få behandling.

Att skaffa barn på egen hand är en personlig och intim process, och på FertilitetPlus förstår vi vikten av att erbjuda en trygg och stödjande miljö för våra patienter. Vi erbjuder professionell hjälp och rådgivning, både innan och under processen, för att våra patienter ska känna sig så bekväma som möjligt. Vi tror på att skapa en trygg och öppen dialog med våra patienter för att ge dem den bästa möjliga vården och stödet på deras resa mot föräldraskap.

Sammanfattningsvis har det blivit allt vanligare att kvinnor utan partner väljer att skaffa barn på egen hand. Lagstiftningen i Sverige har gjort det möjligt för kvinnor att få hjälp genom insemination och IVF-behandling med donerade spermier. På FertilitetPlus är vi stolta över att kunna erbjuda stöd och professionell hjälp för alla som vill förverkliga sin dröm om att bli förälder.

Vill du skaffa barn själv? Vi hjälper dig med utredning och förberedelse

På FertilitetPlus har vi lång erfarenhet av fertilitetsbehandlingar, både för par och singlar. Ska du skaffa barn själv kan vi hjälpa dig med förberedelser för behandlingen såsom blodprov och ultraljud. 

Rekommenderad bokning:

Konsultation på kliniken
Pris: 800 kr

Längd: 30 min