Medarbetare

Ägare/Grundare av FertilitetPlus samt Barnmorska

Marie Antonsson

Marie har jobbat med fertilitet i över 30 år. Hennes expertis inom reproduktiv medicin och immunologi matchas bara av hennes djupa medkänsla för hennes patienter och hängivenhet till deras vård.  Maries specialistområde är immunologi och att hjälpa par som har upplevt återkommande missfall och oförklarlig infertilitet. Hon fokuserar mycket på kvinnans immunförsvar och har gjort det möjligt att behandla kvinnor med ett överaktivt immunförsvar. Hon skräddarsyr dessutom behandlingen för varje enskild individ. 

Doktor i gynekologi och expert på sköldkörteln

Frida Hosseini Akram

Dr Frida Hosseini Akram är överläkare och medicinsk doktor i gynekologi och obstetrik vid Danderyds sjukhus. Hon har lång erfarenhet inom gynekologi och är expert på sköldkörteln och dess påverkan på kvinnors fertilitet. Vill du komma i kontakt med Frida, hör först av dig till Marie. Kontaktuppgifter hittar du här. 

Legitimerad sjuksköterska

Pernilla Salo

Pernilla är sjuksköterska med erfarenhet av fertilitetsvård.

Barnmorska

Joanna Fial Karlsson

Joanna är barnmorska med mångårig erfarenhet inom fertilitet och förlossningsvård.

Doktor och Specialist inom Gynekologi 

Rika Hammarström

Doktor Rika Hammarström är specialistutbildad gynekolog med över 39 års erfarenhet inom yrket. Dr. Hammarström genomför utredningar av kvinnans fertilitet och behandling av bland annat sjukdomar i livmoder och i äggstockar. Dr. Rika utreder även störningar i menscykeln, smärttillstånd i underlivet och hormonella störningar. Dr. Rika är expert på gynekologisk och Intim/gynekologisk kirurgi. Hon har genomfört flera tusentals operationer inom dessa områden.

M.D. (Leg. Läkare, Spec. Urologi)  

Eugen Wang

Doktor Eugen Wang är en av de främsta specialisterna i Sverige inom urologi. Hos doktor Wang utförs ultraljudsundersökningar för män samt spermautredning. Doktor Wang använder modern teknik för att visuellt upptäcka eventuella avvikelser samt för att mäta prostatans storlek. Tekniken används dessutom för att undersöka njurar, urinblåsan och pungen. Doktor Wang började sin läkarbana i Shanghai, Kina för 20 år sedan. Han kom till Sverige 1987 där han bedrev forskning inom njursten. Han disputerade 1994 med avhandlingen ”Urolithiasis – formation and fragmentation” på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. På Mälarsjukhuset i Eskilstuna genomgick han sin specialistutbildning inom urologi och där tjänstgör han nu som överläkare på samma område. I november 2005 öppnade han sin privatklinik i Eskilstuna.

Diplomerad Samtalsterapeut

Fredrik Von Schewen

Fredrik är diplomerad samtalsterapeut med lång erfarenhet av par och singlar som längtar efter barn. 

Fredrik coachar sina patienter med psykosyntes som grund men använder sig även av KBT, ACT, mindfulness och schematerapi. Metoden fokuserar på det friska i varje individ. I alla våra brister och begränsningar finns möjligheter till utveckling. I varje problem finns en utvecklingspotential.

 Crocus Ultraljudsklinik

Crocus Ultraljudsklinik ägs av Ladoya Simpson som är specialist på medicinsk-diagnostisk ultraljudsundersökning (sonografi). Crocus Ultraljudsklinik erbjuder ultraljudsundersökningar i en avslappnad miljö från första till tredje trimestern av graviditeten. En tidig graviditetsundersökning genomförs under vecka 6+0 till vecka 13+6 och kan säkerställa graviditeten samt ge ett preliminärt datum för födseln. Beroende på vad som är möjligt att se under ett ultraljud som görs utanpå magen, kan ett vaginalt ultraljud bli aktuellt.

Behandling Utomlands

Trianglen Fertility Clinic Danmark

FertilitetPlus har ett nära samarbete med Trianglen i Danmark som är en av nordens största fertilitetskliniker. Trianglen behandlar kvinnor upp till 46 års ålder (enligt dansk lagstiftning) och har korta väntetider. Varje år genomför Trianglen mer än 1500 inseminationsbehandlingar och över 1200 IVF/ICSI-behandlingar med partnerspermier och donatorspermier.

Trianglen fertility clinic Danmark är en del av Virtus Health som är en av världens ledande fertilitetsgrupper.

Trianglen i Danmark erbjuder många olika behandlingsalternativ och tar emot ensamstående kvinnor, homoxexuella- och heterosexuella par. 

För mer info om Trianglen

Behandling Utomlands

O.L.G.A Fertility Clinic, Ryssland/Cypern

FertilitetPlus samarbetar med Olga Clinic i Ryssland som är specialiserade inom äggdonation och ger “baby garanti” till kvinnor upp till 51 års ålder. Olga Clinic grundades av den ryska fertilitetsläkaren Olga Zaytzeff som har blivit känd som mirakeldoktorn för barnlängtande par. Kliniken erbjuder ett paket om tre försök med äggdonation. Det betyder att om det inte blir något barn efter de tre försöken så får man åttio procent av pengarna tillbaka. Det finns också möjlighet till embryodonation av redan gjorda embryon med både äggdonator och spermiedonator.

Behandling Utomlands

Life Clinic Grekland 

Life Clinic i Grekland leds av Doktor Dimitri Papanikolaou, obstetriker och gynekolog specialiserad på reproduktiv medicin och reproduktiv immunologi. Dr Dimitri och Life Clinic har fått mycket uppmärksamhet för deras medicinska expertis vid upprepade missfall och misslyckade IVF-försök. Dimitris motto är - "vi måste behandla enskilda personer och inte sjukdomar". Detta tillvägagångssätt visar sig vara mycket effektivt och har givit mycket goda resultat i att hjälpa par att nå sitt mål. Dr Dimitri är en pionjär inom praxis som lågdosstimulering, längre stimulerings protokoll, äggstocks stöd med tillskott och framförallt behandling av immunologiska problem som påverkar fertiliteten.